על שפעת וקשישות בולגריות

רגיל

הגוף שלי מדבר איתי יפה מאד וכשאני לא מקשיבה לו כשהוא בא בטוב אז הוא חייב לצעוק כדי שאשמע אותו. אז השבוע הגוף שלי קצת צעק עליי ואז סוף סוף הקשבתי.

 

שפעת, נו מה…

 

ביום הראשון ישנתי כמו שלא ישנתי מזה זמן. פשוט חזרתי מהעבודה, נכנסתי בבגדים למיטה, התכסתי בשתי שמיכות פוך כי רעדתי מקור וישנתי וברקע שמעתי את הקולות המנחמים של טוליו ונולי וגם זה עשה לי טוב.

ביום למחרת הרגשתי יותר טוב אז צפיתי הרבה בטלוויזיה וגם קראתי את הספר המגניב של לורי גרהם. החיים על פי לובקה. שמספר בצורה מצחיקה ומרעננת על מפגש בין תרבויות. התרבות המערבית והתרבות הבולגרית הכפרית. קוראת מחשבות  כבר כתבה על הספר.

 

וחוץ מלהיות חולה לא עשיתי הרבה….

 

יש למישהו מתכון נחמד וקל לעוף בתנור ?

»

  1. קודם כל אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב.
    בתקופה של מחלה, מומלץ מאוד לשתות מרק עוף הידוע ברמת האנטיספטיות שלו.
    עוף בתנור אני מאוד אוהב עם שום, דבש וטארייקי.
    שני שליש זמן על חום תנור של 200 מעלות ושליש זמן גריל.
    בתיאבון 🙂

  2. <a class="l" href="http://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&cd=4&ved=0CBUQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.nikib.co.il%2Frecipe-471.aspx&ei=5LnbTN6sC4rFswaujpWiBA&usg=AFQjCNEPcpYOXFRurrqEID3IlPcJY_kX3A"><em>עוף עם אורז בתנור – התבשיל המושלם – ניקי ב

    יש בזה קצת עבודה, אבל מרוויחים גם תוספות.
    המתכון הכי פשוט.
    לשים בצלוחית קטנה :קצת שמן, פפריקה אדומה, פלפל שחור למי שאוהב, מלח, שום כתוש (אפשר מהמוכנים-מוקפאים),לערבב
    ולמרוח היטב היטב על העוף, להוסיף לתבנית תפוחי אדמה חתוכים, לתבל גם אותם.
    לאפות ב-200-210 מעלות כשעה  יש ארוחה!

  3. החיים על פי לובקה ספר חמוד ומשעשע.

    יש לי את המתכון הכי פשוט בעולם:
    עוף (כרעיים, רגליים, כנפיים, מה שיש)
    תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות (לא קטנןת, נגיד רביעיות ושישיות)
    שיני שום
    כל זה עם מלח (קצת, כי העוף מוכשר) פלפל ואם יש לך בפריזר קובייה של ציר ואם לא אז קצת אבקת מרק (אני משתמשת באורגנית, בשביל אשליית הבריאות) ושמן זית. מערבבים טוב טוב בידיים. אם את רוצה את יכולה להשאיר את זה במקרר שיעמוד קצת, אבל לא חייבים.
    אם יש לך שקית קוקי שימי בשקית ועשי חורים במזלג, אם לא שימי בתבנית ומעל נייר כסף ולקראת הסוף תורידי את הנייר כסף.
    180-200 בתנור, עד שיש ריח נעים בבית והעום שחום וטעים (כשעה).
    בתיאבון והרבה בריאות.

  4. נעים להכיר!
    קראתי כמה פוסטים שלך, ואני מרגישה עכשיו, שאני מתחילה להכיר אותך.
    אז בתור חברה וותיקה, מאני מאחלת לך הרבה בריאות!
    אל ת שכחי: מרק העוף של אמא, ואחר כך של סבתא, הוא גם תרופה.. שמעת על זה?  הרופא שלח אלי פעם את בתי ,כשהיתה לה שפעת, ואמר לה: תלכי לאמא לאכול מרק עוף..
    בתיאבון…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s