ארגז אורגני

רגיל

לראשונה הזמנתי ארגז ירקות במשלוח מהחקלאי. חיכיתי למשלוח בנשימה עצורה ובסביבות 9 וחצי בערב אני שומעת דפיקה קצרה ופותחת ומולי עומד ארגז ירקות מלא ניחוח אדמה. את השליח בקושי הספקתי לתפוס וסיכמנו שההתחשבנות תבוא אח"כ (הם לא עובדים עם כרטיסי אשראי אלא במערכת בנויה על אימון, אה והם יודעים איפה אני גרה)

 

הגעתי לארגז כמו ילדה שעומדת לפתוח מתנת יום הולדת כי הזמנתי ארגז מירקות העונה (כולל הירקות שאין סלט ישראלי שלם בלעדיהם) ומצאתי שםהמון תירס נפלא וגם הפתעות כמו חציל יפני (יצור סגול ורוד מוארך) וסלק שאני נמנמעת מאכילתו.

 

ואז חשבתי כמה יפה שיש פה ארגז שמאתגר את הבישולים שלי ומכריח אותי לנסות דברים חדשים.

 

אולי באמת הגיע הזמן לנסות דברים חדשים

 

וכדי להיות בטוחים שלחתי מייל לרעי החקלאי  מה עושים עם החציל ותוך  רבע שעה קיבלתי תשובה מפורטת (ומדובר בחקלאי עסוק בטירוף כי היום הוא יום משלוחים בשבוע חגים והוא העלה סבירות שהמשלוח יגיע אלי בשש בבוקר)

 

אז בתכנית הבישולים שלי:

סלט שורשים

אנטיפסטי

פשטידת מנגולד ובצל ירוק

ועוף ביין (לא קשור לארגז. סתם חשק)

 

עדכונים יבואו

 

וכל כך נהנית מתהליך סידור הירקות במקרר (טקס שלם שכולל הרבה נייר סופג) ותהליך חיפוש המתכונים. לשם שינוי אני מתאימה את עצמי לטבע ולא הטבע אלי.

 


ואחרי כל האורגניות החלקאית שמתלבשת על השלוכיות שלי בול אני חייבת להודות שכאשר שאלתי את עצמי אם אני עדיין רוצה את הבלייזר הכחול צי שהתלבטתי קשות לגביו לפני כמה פוסטים עניתי לעצמי שכן וקניתי אותו (להפתעתי המחיר ירד למרות שלא היה במבצע) ועכשיו נותר לי רק להתפלל לקצת יותר סתוויות חורפית.

»

    • עמרי, הקישור נמצא בתחילת הפוסט.
      אנחנו הזמנו ארגז של ירקות העונה שתכולתו משתנה בהתאם לעונה. בארגז היו: מלפפונים, עגבניות, בצל, בצל ירוק, מנגולד, תירס, פלפלים, חסה,סלק,קולרבי, כוסברה,חצילים יפניים הכמות היא בערך לשבוע ואנחנו צרכני ירקות כבדים. ואני מקווה שלא שכחתי כלום.
      הארגז עולה 100 ש"ח ויש תוספת של מחיר משלוח. לנו במודיעין זה 10 ש"ח. למקומות אחרים זה אולי יותר יקר. חוץ מזה הזמנתי 2 קילו תירס כי לא ידעתי שגם בארגז יהיה תירס אבל התירס שלהם מעולה.
      סה"כ שילמנו 150 ש"ח.
      הם עושים משלוחים גם לירושלים ותל אביב ואולי לעוד מקומות. שווה לבדוק באתר.

    • העלית כיוון שלא חשבתי עליו בכלל. אני בעד כמובן לעודד חקלאות וגם יזמות של אנשים פרטיים. לפי מה  שהבנתי מאד מצליח לו. הם עובדים מסביב לשעון באסםפקת משלוחים וראינו גם בסככה שלו שהיה תור מטורף אז אין מה לדאוג.

      ולמעשה האהבה שלנו לירקות ובמיוחד כאלה ללא ריסוס דחפה אותנו לנסות.

    • 🙂 תודה. אני מקווה שאני לא ארגיש מפגרת ללבוש אותו לעבודה.
      וארגז ההפתעות הזה היה באמת משמח. הכנתי בינתיים סלט חצילים  אסיאתי ועוגת סלק שיצאה עם צבע מגניב ואפילו אני יכולתי לסבול אותה.

  1. יההה איזה כיף! איך אני שמחה שדברים מסתדרים לטובה.

    עכשיו את חייבת להסביר לי איך מתבצע טקס ההנחה כי אני לא ממש טובה בזה כולל נייר סופג וכו’. שוטפת לפני? רק במגירת ירקות?

    והאם ניסית את סלט הסלק החי של עדי בעולם?

    • את המלפפונים אני שוטפת, מיבשת ושמה על שכבות של נייר סופג בקופסא. את שאר הירקות אני שמה בשקית רגילה עם נייר סופג בלי לשטוף.משתדלת במגירת הירקות אבל נגמר לי המקום. ואשמח לקישור לסלט הסלק החי. נשמע לי טוב עם קולרבי. הבעיה האמיתית עם סלק זה שהוא צובע את כל הסביבה.

      • קולורבי, עדיין לא הצלחתי לפענח למה הוא טוב. אמנם אני לא מוצאת את המתכון אבל אני מכירה אותו והפסקתי לפחד מהסלק, אפילו כשהוא חי!

        מגרדים סלק חי במגרדת
        חותכים תפוח ירוק אחד לקוביות קטנות
        מתבלים במלח פילפל, שמן זית ומעט חומץ
        שמים חופן אגוזים וזהו

        טונות של בריאות

      • בסוף עשיתי עוגת סלק שהייתה טעימה רק בימים הראשונים ואח"כ נהייתה יותר מדי סלקית בשבילי.
        נראה לי שבסלט חי הוא יהיה יותר מוצלח.
        הולכת לנסות את הסלט שלך בפעם הבאה.

      • עוגת סלק זה אלתור שלי: יחס של שתי כוסות קמח תופח, 3/4 כוס סוכר 4 ביצים,3 סלקים מגורדים, כוס שמן ומיץ מתפוז אחד.מקציפים ביצים עם סוכר מוסיפים שמן וסלק ולזה מוסיפים את הקמח, לתנור 180 מעלות בערך 45-50 דקות. כשהעוןגה מצטננת שופכים עליה עוד מיץ סחוט מתפוז נוסף.
        חייבת לציין שהיא יצאה לי סלקית מדי אבל בימים הראשונים הייתה טעימה. מה שכן, היה לה צבע מגניב וורוד.

      • כן, למעשה איתלרתי את זה על עוגת גזר אבל בסלק.
        זה היה ניסוי מגניב במיוחד כשראיתי את צבע התערובת-סגול זרחני.

  2. טרם התחברתי לירקות האורגניים, חיה בשלום עם הרגילים – אבל לבשל ירקות זה כל כך כיף!

    וגם – ברכות על הבלייזר. גם אני מייחלת לקצת סתוויות

    • מבחינתי האורגניות היא עניין משני. אוכלת גם רגילים. הקטע שאהבתי הוא שהירקות טריים מהשדה ולא מקירור. בחלק מהמקרים זה טעם אחר.
      ויהיה נחמד לקבל קצת סתיו שיהיה תואם את החשיכה המוקדמת.

    • (סליחה על האיחוד בתשובה)
      למעשה אני מכינה פשטידה לפי מה שיש בבית.
      אני קוצצת בצל ומטגנת אותו (בערך בכף שמן) ואז מוסיפה עלי מנגולד קצוצים ושטופים. מערבבת יחד עד שהעלים נהיים רכים. עניין של כשש דקות. לזה אני מוסיפה: יוגורט 1.5 אחוז, גבינה מלוחה כלשהי 3 כפות קמח תופח פלפל  שמה בתבנית משומנת ומפזרת מעל פירורי לחם (אוהבת פנקו) בערך חמש כפות למעשה אפשר לעשות הרבה וריאציות על המנגולד: אפשר בנוסף או במקום להוסיף עלי כוסברה/כרובית /גזר מגורר ועוד ועוד.
      אח"כ לתנור 180 מעלות כ 40 דקות.

  3. תתחדשי על הבלייזר, אני שמחה בשבילך שקנית אותו.

    אהבתי את הרעיון של קניית הירקות ככה אבל אין סיכוי שזיס יסכים לוותר על חווית קניית ירקות בשוק מחנה יהודה. בשבילו זה תרפיה.

    אני רוצה גם את מתכון הפשטידה, אם היא לא חלבית

    • תודה על הפירגון לגבי הבלייזר. אני מתכוונת לבוא איתו לעבודה כך שעוד תראי אותו
      לגבי הפשטידה המתכון שלי הוא חלבי אבל אפשר בהחלט לנסות לשים תחליפים. את המתכון הבסיסי כתבתי בתגובה לדבורה. במקום גבינה מלוחה אפשר לשים טופו, במקום יוגורט אפשר לנסות עם חלב סויה וקצת קליפת לימון לחמצמצות. אפשר להשתמש בתפוח אדמה מבושל שיתן קצת יציבות לתערובת.היום לא חסרים תחליפים טובים למוצרי חלב.
      ואני מתה על מחנה יהודה כך שאני מבינה את זיס לגמרי. מצד שני אפשר להזמין חלק מהדברים ולבוא לשוק בשביל הפינוקים.
       

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s