מה קורה במטבח שלי

רגיל

מסתכלת בכמה מתכונים לאנטיפסטי. מתחשק לי לעשות את זה סתם שבביל הכיף. מחפשת מתכונים ועושה סינתזה בין המתכון של בצק אלים למתכון של גיל חובב.

טוב, רגע קודם…

קניתי כרובית כי אני אוהבת וכי אני רואה שהן בשיא העונה. ביקורים תכופים בשוק גורמים לי להכיר את העונות האמיתיות של ירקות. זו לא העונה של הלואיזה וחבל. אני משוגעת על מים חמים עם לואיזה.


אז ראיתי כרוביות והחלטתי על הרפתקנות של לקנות משהו בלי לתכנן מה עושים איתו ואז החלטתי על אנטיפסטי. מה גם שיש המון פילפלים קטנים וצבעוניים שאני אוהבת בכל מצב צבירה שהוא.

נו, אז צריך מתכון ויש הוראות סותרות מבחינת זמן ההכנה אבל כולם תמימי דעים לגבי הטימין. טוב שקניתי טימין.

אז עשיתי סינתזה בין מתכונים שנראתה לי איכשהו הגיונית ובסוף תקבלו דיווח על התוצאה.

ואם למישהו יש מתכון פיצוץ עם שומר/קולרבי/צנוניות (לא ביחד בהכרח) אני אשמח לדעת כי בא לי להתנסות עם ירקות שמעולם לא ניסיתי (הפעם לא קניתי אבל אולי בפעם הבאה).

ומישהו יודע מה עושים עם הלימונים הננסיים הצהובים? נדלקתי עליהם כי הם היו כל כך יפהפיים אבל לא קניתי כי יש גבול להרפתקנות שלי (אה, ואני לא מהכובשים).

תגובה אחת »

  1. מתכון מאיזה בלוג..עושה את זה כבר כל שבוע..
    חותכת לחתיכות מאורכות גזר קולורבי צנון כרובית כרוב אפשר גמבה פרחי כרובית. תכניסי לצנצנות זכוכית. ואז תכיני את ה"מרינדה". בסיר תרתיחי כוס סוכר כוס חומץ וכוס מים – עד שהסוכר נמס. לשפוך לצנצנות – למקרר. וזה מוכן – ככל שירבה להיות שם – ישתבח!
    שבת שלום. חיי שניים -למרות האורך..לא משעמם לרגע

  2. עד כמה שאני יודעת, הירקות האלה לא ממש מתאימים לבישול. אבל יש לי שני סלטים פיצוציים בשבילך:
    שומר- פשוט לחתוך דק, עם מעט שמן זית, מיץ לימון מלח פלפל ומה שבא לך ויש לך, רצועות פלפל צבעוני, בצל או עשב כמו נענע.
    ולסלט סיני עם צנונית- לפרוס אותה, לקלות שומשום במחבת בלי שמן ולזרוק עליה, רוטב סויה לתיבול או, שמן שומשום, חומץ רגיל סוכר ומלח.
    שבת טעימה!
    לולי.

  3. שומר וקולרבי בהחלט ניתן לצלות ולהגיש כחלק ממנת אנטיפסטי, או כמנה בפני עצמה לצד מנת חלבון.
    לג’יימי אוליבר יש מתכון נחמד מאוד לשומר – מנקים וחוצים את השומרים ומניחים בתבנית, וזורקים מעל שיני שום פרוסות, מלח-פלפל גרוס, כמה חתיכות חמאה נדיבות ו-2 כוסות יין לבן שווה (יותר טוב ורמוט). מכסים בנייר אלומיניום ואופים בערך 20-25 דק’. מעולה!
    את הקולרבי אני צולה עם שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, המון שום וענף רוזמרין ו/או תימין. אפשר גם טרי בסלט עם גזר, מקלות סלרי ותפו"ע ירוקים.
    אין לי רעיון מעניין במיוחד לגבי הצנוניות, אני אוהבת אותן עם שורשים אחרים ורוטב "אוריינטלי", למשל על בסיס רוטב צ’ילי מתוק וחומץ עדין, או בסלט רוסי שעד עכשיו לא נחל הצלחה בקרב טועמים ילידי הארץ – צנוניות, מלפפונים מוצקים, בצל ירוק, ביצה קשה ורוטב על בסיס מיונז…

  4. מה זה, נהיה פה פורום מתכונים 😉
     
    אישית פשוט נהיה לי חשק לבית פרטי עם חצר, שם אשתה את התה לואיזה שלי. מעניין אם זה יקרה פעם בגלגול הזה.

    • התיאור של בית פרטי עם חצר לשתות בה תה לואיזה (מלואיזה שגודלה בחצר כמובן) נשמע לי משובב נפש מאד. אולי כן ואולי בית עם מרפסת מגניבה עם עציצי תבלינים? נראה לי גם טוב (במקרה שלי יש מרפסת אז יש מחשבה בכיוון בעתיד)
      ולגבי המתכונים, כרגע זה הצד היצירתי שלי. אהמ…
      (יש לך מתכון עם ספרים? ;-))

  5. אני לא אחת הבשלניות הטובות.. אני יותר צופה מן הצד ולומדת.
    משום מה גיל חובב מעצבן אותי למרות השנינות שלו ולשל התוכנית [ התחפושת שלו כלל לא שנונה] .
    אם אינני מתבלבלת [ ירקות בשמם העברי מבלבלים אותי כי יש גם שמות רוסיים] כרוב עטוף מבושל בתוך בצק יוצא כלל לא רע  וטעים בהחלט. בדיוק אכלתי לארוחת ערב.
     
    לא חובבת גדולה של השוק, המוכרים לא עושים לי את זה במיוחד..
    בכל אופן, בתאבון  =]

  6. אני מגרדת צנוניות על פומפיה גסה קוצצת שמיר ומוסיפה לזה חתיכות של כבד עוף מטוגן, מתבלת בשמן חמניות ומלח. אוכלים את זה עם לחם חם (או בגאט).
     

כתוב תגובה לRussian Princess לבטל