המטבח ואני

רגיל

כמו שרובכם יודעים אני אוהבת לבשל . והנה כמה דברים עלי:

1 פישולה


 יש לנו חבר שזוכר במדויק את עוגת היום הולדת שהכנתי לו פעם. ומצד שני כל פעם שאני אופה עוגה לכבודו היא מתחרבשת לי. העוגה יוצאת נוזלית מבפנים ושרופה מבחוץ. עכשיו החלפנו תנור אז כמובן שפשוט היא יצאה עשויה מדי. אבל הוא שקרן טוב למדי.


2. בעיניים עצומות


 יש כמה דברים שאני יודעת כמעט בע"פ לעשות והם תמיד מצליחים: אורז עם גזר, עוגת תפוחים עם פירורים (סוג של קראמבל), עוגת שכבות עם ביסקוויטים מהספר של גיל חובב, מרק אפונה פשטידת תירס ועוף עם אננס. טוליו מתמרמר על חוסר הגיוון אבל כבר מזמן לא.

3. הבה נתחכמה לו:


 אני אוהבת לקרוא מתכונים וישר על המקום להחליף מרכיבים. כל מתכון הכולל מרגרינה אני מחליפה אוטומטית בחמאה ושמן רגיל בשמן זית.עם פירות כי זה מאפשר לגיוון רחב (העוף עם האננס היה במקור עם מישמיש אבל אני העדפתי אננס). לפעמים טוליו מתחרפן מזה כי הגישה שלו יותר מרובעת.

4. תיאום מושלם


טוליו שונא לחתוך בצל כי זה גומר לו את העינים ליום שלם. לעומתו אני שונאת לחתוך שום בגלל הריח וכך טוליו מועך שום ומפריד ביצים (אני שונאת גם את זה)  ואני חותכת בצל ומקציפה.

5. קטן קטן


פעם הייתי מקפידה לחתוך את הבצל קטן קטן וכך את הירקות בסלט (אמא שלי הייתה משתגעת מהזמן שהיה לוקח לי לעשות סלט). היום למדתי לחפף.


(לחמותי חשוב שהבצל יהיה קטן קטן אבל היא כבר משתמשת במעבד מזון. אני שונאת לחתוך בצל דרכו ומעדיפה להתענות…)

6. איך אתה אוהב את הסלט שלך


הסלט אצל הורי מורכב ממלפפונים ועגבניות ולצד זה: קערה עם פילפלים, קערה עם בצל (איכס בצל בסלט), שמן זית ולימון בצד ולפעמים גם כוסברה ונענע:


הסיבה: אחי שונא פילפל בסלט, אני שונאת בצל בסלט ולגבי העשבי תיבול אני לא זוכרת.


טוליו ואני אוהבים כמעט הכול בסלט (פרט לנענע-טוליו שונא נענע לצערי) ואנחנו מתבלים אותו הרבה יותר מאשר במשפחת המקור. (אני במקרים חגיגיים מוסיפה צנוברים, תערובת מיוחדת לסלט גבינות ועוד היד נטויה. לאחרונה עשיתי להורי סלט עם גבינת רוקפור ואגסים. הם ממש אהבו)

את הנענע בסלט למדתי לשים מסבתי אבל אין על זה הרבה קופצים.

(אתמול אירחתי את הסבים שלי ואת אחיה של סבתי שמתארח אצלם(להלן הדוד מאמריקה). למזלי שאלתי בעוד מועד מה לשים בסלט כי הדוד מאמריקה לא אוהב פילפלים ובזיליקום בסלט וסבא שלי סוכרתי ולכן אי אפשר היה לשים את החומץ בדבש שיש לנו(שוס) )

7. עוגות יומולדת.

אמא שלי היא אופה נהדרת ויעידו על כך הצמיגים שלי שנגרמו בין השאר מעוגת השוקולד היינית האלוהית שהכינה אבל עוגות יומולדת עתירות צבעי מאכל מעולם לא היו מנת חלקי. כילדה  קינאתי קשות בכל הילדים עם האימהות המשקיעניות  שמכינות עוגת ברבי מושקעת  (הייתי פאקאצה בשאיפה). ביום הולדתי ה11 הכרחתי את אמא שלי לעשות לי עוגת נעל בית (היו לי דרישות צנועות ומציאותיות אז בחרתי בעוגה קלה מהספר "עוגות יום הולדת" (הסיוט של אמא).

*** הייתה אמורה לצאת עוגה בצורת נעל שהוא בית קטן ליצורים עם קישוטי סוכריות. בפועל יצאה, ובכן-נעל בית נעל בית בערך כמו שקיפי היה נועל בשעתו*****

(אם הייתי משקיענית כמו תום הייתה מופיעה פה תמונת העוגה כפי שהייתה צריכה לצאת ותמונת נעל בית אבל אני לא משקיעה בעזרים ויזואליים)

העוגה הייתה דווקא טעימה אבל בנות הכיתה שלי החליטו שיהיה הרבה יותר נחמד להשליך פיסות ממנה אחת על השניה (דמיינו את אימא שלי מבכה את שעות השינה האבודות בשל אותה עוגה ואת שעות הניקיון הצפויות לה לאחר החגא)

[ נולי כנראה יסתפק בעוגת תפוחים עם פירורים ועוגה קנויה בצורת ברבי]

8. העוגה הכי יקרה שאפיתי

טוליו שיחיה הוא לא אחד שמבקש דברים. וכך יום הולדת אחד שלו רציתי להפתיע אותו. וכך נזכרתי שפעם הוא הזכיר עוגה שאימו הכינה לו ליום ההולדת בצ'ילה.עוגת גבינה וערמונים.


רצה הגורל ולאהרוני היה מתכון כזה שמזמן זממתי לעשות .


בעיה: בשעתו היה קשה מאד להשיג ערמונים מסוכרים. וכך טיילתי לי בשוק בחיפוש אחרי הרכיב האבוד. בסוף-יש.


שמחה וששון ואז התברר לי שצינצנת הערמונים המסוכרים מתורכיה עולה (תחזיקו חזק) שבעים שקלים (המוכר טען שזה בגלל המעבר של תורכיה ליורו. בטח בטח).


קניתי, בטח שקניתי. אפיתי. יצא טוב, טוליו אהב  אבל את הפריט הקטן של כמה עלתה העוגה הוא לא יודע עד היום.


ואז הוא נזכר שמדובר בשתי עוגות שונות וזו לא הייתה אותה עוגה בכלל.

 

»

    • אני לא הכי מחזיקה מהן. בכלל אני לא טיפוס של עוגות קרם.
      פעם קניתי לטוליו עוגת לימון מדהימה בפיתויים (זה קפה וגם קונדיטוריה שמתמחה במתוקים והם נהדרים)
      (סתם נזכרתי)

  1. 3. גם אני! גם אני! גם אני! (:
    אני מחפשת מכשיר שיקצוץ את הבצל במקומי, עד היום לא מצאתי משהו שבאמת עובד ):
     
    אם זה לא חצוף מדי לבקש, אפשר בבקשה את המתכון לעוגת תפוחים עם פירורים?
     

    • ברוכה הבאה לבלוג.
      המתכון הוא זה : <a href=http://www.matkonim.net/cakes/kiosk.html Target=_BLANK class=msg><a href=http://www.matkonim.net/cakes/kiosk.htmlhttp://www.matkonim.net/cakes/kiosk.html</a>
      תרגישי חופשי לשנות את הפרי או לשחק עם כמויות הסוכר.
      (מחחר אני מנסה עם תותים)
      מכשיר קוצץ בצל? לא מצאתי גם אני. מעבד מזון הופך אותו לדייסתי מדי והוא מגיר המון נוזלים.
      (רוצה את המתכון לבראוניז מהבלוג שלך)

  2. למרות שאני מאוד אוהבת לבשל, כל העניין הזה עם אפייה עדיין לגמרי זר ומופלא לי, כאילו אין כאן תהליך, יש בעיקר איבוד שליטה כי הכל יוצא מאוד אחרת ממה שנכנס לתנור. הצלחתי באמת רק עם עוגות תפוחים ופירורים וגם עוגת לימון מדהימה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s